20 Mart 2017 Pazartesi

“Başarı diye bir şey yok; sadece hedefe odaklanmış yeterli ya da yetersiz seviyede hazır bulunma vardır” şeklinde bir bakış açısı vardır. Bunu göz önünde bulunduran birey, amacı doğrultusunda düzenli olarak doğru ve tutarlı eylemler gerçekleştirdiğinde istediği sonucu elde etmesi kaçınılmaz hale gelir.

Milyoner olmanın kuralları ve bireyin davranışlarının nasıl olması gerektiği hakkında ilginç ve yararlı bir kitap yazan Kaliforniya şirketinin başkanı Brian Tracy, Amerikan rüyasının bir örneği somutlaştırmıştır. Kendisi milyoner bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmemiş; sadece yetenek ve sıkı çalışmasının sonucunda bu bugünkü refah seviyesine ulaşmıştır.

Brian Tracy, kendisine başarılı olmada yardımcı olan bütün “sırları” kısa bir şekilde formüllendirerek “Milyonerlerin 21 Başarı Sırrı” adlı kitabını yazmış ve bir bakıma milyonerlerin yaşam kurallarını belirlemiştir. İşte bu sırlar;

1) Kendinize büyük hayaller sunun.

2) Hedefiniz doğrultusunda yönünüzü belirleyin.

3) Tamamen kendiniz için çalışın.

4) Sevdiğiniz aktivitelerle uğraşın.

5) Sürekli olarak kendinizi geliştirin.

6) Çalışkan olun.

7) Kendi kendinizi geliştirin.

8) Yatırım yapın.

9) İşinizde değersiz hiçbir şeyin olmadığını özümseyin.

10) İnsanlara hizmet edin.

11) Dürüst olun.

12) Ana hedefinizi belirleyin ve ona odaklanın.

13) İtibarınıza özen gösterin.

14) İlerlemek için hazırlanın.

15) Kendi disiplininize dikkat edin.

16) Yaratıcı becerilerinizi kullanmaktan korkmayın.

17) Doğru insanlarla bağlantı kurun.

18) Sağlığınıza dikkat edin.

19) Aktif bir kişi haline gelin.

20) Başarısızlık olasılığına izin vermeyin.

21) Israrcı olun.

Artık bir milyoner olmak hakkında tüm kuralları biliyorsunuz. Bu doğrultuda hareket etme zamanı … Ancak ilk başarısızlıkta pes etmek yok. Başarısızlık sizin gelişmeniz için bir itici güç olarak görev yapacak ve sizi daha güçlü hale getirecektir. Zirveye ulaşmanız için kendinize güveninizin tam olması gerekir. Şüpheleriniz varsa eninde sonunda temkinli hale gelir ve istenen sonuçlara ulaşamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder